OHJELMA

PERJANTAI 18.9.
14:00-15:15 Rakastavan ystävällisyyden jooga ja meditaatio | Pilvi Mikkonen
15:30-17:00 Lempeän dynaaminen flowjooga | Outi Pälli
17:00-18:30 Päivällinen, Pub Selvä Pyy
19:00-21:30 Tapahtuman avaus, Hyvän yön jooga & Mielikuvamatka | Anu Laine
LAUANTAI 19.9.
7:30-9:00 Kundaliinijooga | Miia Ritola
7:30-10:00 Aamiainen, Lapland Hotel Saaga
9:30-11:00 Authentic Flow | Pilvi Ingebrigtsen
9:30-11:00 Astanga vinyasa | Laura Ollila
11:00-15:00 Lounas, Ravintola Kota
12:00-13:30 Hathajooga | Merja Hakala
12:00-14:00 Voimaeläinmatka | Ninnu Mohell
14:15-15:15 Luento: Kundaliinifilosofian kolme mielen osaa | Miia Ritola
14:15-15:45 Slow Flow Yoga (EN) | Mia Kataisto
15:00-17:00 Päivällinen, Ravintola Kota
16:30-17:30 Kivimeditaatio | Mia Kataisto
17:30 Yhteiskyydit Rönölän tukkikämpälle
18:00-22:30 Ilta Rönölässä, Yinjooga & Lempeä lepo | Pilvi Mikkonen
SUNNUNTAI 20.9.
9:00-10:30 Herättelevä soturiflow | Mia Kataisto
9:00-10:30 Gentle Yogi Awakening (EN) | Camila Silva Verdugo
11:00-12:30 Authentic Yin | Pilvi Ingebrigtsen
11:00-12:00 Meditation (EN) | Misha Del Val
12:00-13:30 Yhteinen lounas, Pub Selvä Pyy
14:00-16:00 Tapahtuman päätös, Sydämen ääni & Äänimaljat | Miia Ritola & Saila Kurvinen

Perjantain tunnit pidetään Äkäslompolossa (Even vintti), lauantain tunnit Ylläsjärvellä (AAVA Lapland sekä Lapland Hotel Saaga) ja sunnuntain tunnit taas Äkäslompolossa (Even vintti ja Tanon talo).

Viikonlopun majoitukset sekä ruokailut omakustanteena.

*Muutokset ohjelmaan mahdollisia

TUNTIKUVAUKSET

Perjantai 18.9.

even vintti | Pilvi Mikkonen

Aloitamme tunnin lempeällä liikkeellä avaten ja tunnustellen omaa kehoa, hengitystä ja mieltä. Samalla tutkitaan, mitä itsessä juuri nyt tapahtuu. Päivän tapahtumat saavat jäädä ja mielenliikkeet rauhoittuvat. Hiljalleen saavutaan tähän hetkeen, oman kehon, mielen ja sielun äärelle. Laskeudutaan Metta eli Rakastavan ystävällisyyden meditaatioon, jossa päästään harjoittelemaan ystävällisyyttä sekä itseä että muita kohtaan.

even vintti | Outi Pälli

Lempeän dynaaminen flow-harjoitus, jossa pysytään pehmeästi liikkeessä. Haetaan kehoon lämpöä ja voimaa sekä mieleen iloa ja tyytyväisyyttä. Harjoitus kohdistuu erityisesti rintakehän, olkapäiden ja lantion alueella eli luvassa on niin kiertoja kuin taaksetaivutuksiakin. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Even vintti  |  Anu Laine

Aloitetaan yhteinen viikonlopun mittainen matka ja avataan tapahtuma! Tarjolla on teetä ja pientä naposteltavaa. Tutustutaan toisiimme, ohjaajiin ja viikonlopun ohjelmaan sekä nautiskellaan Even vintin tunnelmasta.

Tämän jälkeen laskeudutaan pehmeästi iltaan hyvän yön joogan saattelemana. Liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, kehon jännitystiloja purkaen. Tunti sisältää pitkiä rentouttavia venytyksiä ja kiertoja. Tunti päättyy pidempään, pohjoisen luonnossa liikkuvana mielikuvamatkana toteutettavaan lempeään syvärentoutukseen.

Lauantai 19.9.

AAVA Lapland  |  Miia Ritola

“Your heart is the seat of your Soul” – Sydämessä on sielusi koti. Vain sydänyhteydessä kuulet intuition äänen ja sydämen kuiskaukset. Sieltä kumpuaa myös myötätunto niin itseä kuin toisiakin kanssakulkijoita kohtaan. Ollaksemme tukevasti sydänyhteydessä ja henkisesti tasapainossa on myös juurten oltava tukevasti maadoitettuna, jottemme anna kaikkea toisille samalla huojuen itsemme ulkopuolisten mielitekojen ja halujen vallassa.  Tällä tunnilla vahvistetaan juuristoa ja avataan sydänkeskusta.

AAVA Lapland | Pilvi Ingebrigtsen

Tunnilla pääsemme tutkimaan mitä tapahtuu, kun päästämme irti menneisyyden tarinoista ja taakoista, kun lakkaamme kurottelemasta tulevaisuuteen ja antaudumme täysin käsillä olevaan hetkeen. Mitä tapahtuu, kun annamme keskittymisen, hengityksen, liikkeen ja musiikin johdatella meidät soljuvaan liikkeen virtaan jokaiselle omalla autenttisella tavalla. Tunnilla luvassa meditaatio, ohjattua asanaharjoitusta sekä vapaata liikettä, musiikkia ja leikkisyyttä. Päätämme tunnin loppurentoutukseen.

Lapland Hotel Saaga | Laura Ollila

Astanga vinaysa -tunnilla nautitaan astangan flowsta ja harjoitellaan perusteita. Tunti soveltuu aloittelijoille ja jo jooganneillekin, sillä liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen. Astanga on dynaamista joogaa, jossa asennot eli asanat yhdistetään toisiinsa vinyasan eli liikkeen ja hengityksen avulla. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

AAVA Lapland  |  Merja Hakala

Tunti on “perusjoogaharjoitus”, jonka aloitamme lyhyellä rentoutuksella virittäytyen samalla alkavaan harjoitukseen. Hellitetään ja päästetään irti arjen asioista. Herätellään kehoa lempeästi, jonka jälkeen tehdään jooga-asanoita -ja liikkeitä sekä muutama dynaaminen liikesarja omaa kehoa ja mieltä kuunnellen ja kunnioittaen. Harjoitus päättyy ohjattuun rentoutukseen ja lyhyeen meditatiiviseen hengitysharjoitukseen.

Lapland Hotel Saaga | Ninnu Mohell

Voimaeläinmatka luonnon helmassa rummutuksen siivittäessä kulkuamme. Teemme matkalla joogaliikkeitä, avataksemme itsemme ja energiakanavamme vastaanottamaan voimaeläinmatkan voimaannuttavan energian, päästämme egosta irti, kutsumme henkioppaat ja voimaeläimet paikalle ja teemme matkan aliseen, parantavaan maailmaamme, josta voi löytää itselleen uuden voimaeläimen. Käymme matkan jälkeen yhdessä läpi kunkin voimaeläimen/ kokemuksen.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta voimaeläimistä tai joogasta. Laita joustavat vaatteet, hyvä olla lämmintä vaatetta, koska voimaeläinmatka tapahtuu paikoillaan ollen. Kokoonnumme Hotelli Saagan pääoven läheisyydessä ulkona.  Säävaraus: Sisällä toteutettuna painopiste joogan osalta suurempi, mutta muuten aihe sama.

AAVA Lapland | Miia Ritola

Joogisen filosofian ja vanhojen viisaustraditioiden mukaan ihmisen älykkyys on kolmijakoinen. Käytämme kehoa, mieltä ja sydäntä yhtenä kokonaisuutena. Usein elämä opettaa milloin tämä kokonaisuus ei ole tasapainossa, kun uuvumme tai toimimme itseämme vastaan. Joogan työkaluilla voimme tietoisesti tasapainottaa näitä alueita ja mielen eri osia. Joogisessa traditiossa pyritään meditaatiolla puhdistamaan alitajuntaa ja tasapainottamaan neutraalia mieltä, joka on yksi kolmesta mielen keskuksesta. Luennolla käymme läpi nämä kolme mielen osaa. Lisäksi teemme yhdessä mieltä tasapainottavan meditaation ja keskustelemme mm. siitä, miten voimme itse tietoisesti vaikuttaa fyysisen kehon toimintoihin.

Lapland Hotel Saaga | Mia Kataisto

During this practice, we’ll use our breath as a tool to link each pose and movement, and in doing so, begin to ground ourselves into our bodies and into the present moment. We will move mindfully, at a slower pace, so that we can cultivate this connection to ourselves more deeply. Throughout the practice, I will provide variations and different options for poses, with the intention that you may find what works and feels good for you, in your body.

AAVA Lapland | Mia Kataisto

Harjoituksessa käytetään energiakiviä ja visualisointiharjoituksia tasapainottamaan kehon eri energiakeskuksia (Chakrat). Tutustumme eri Chakroihin, jotka sijaitsevat pitkin selkärankaa ja joilla on eri ominaisuuksia, kuten värit, tunteet, elementit, voimat jne. Tuomme jokaiselle osallistujalle kivet tunnille.

Rönölä | Pilvi Mikkonen

Saapumisen ja Rönölään tutustumisen jälkeen hiljennytään itsen ja luonnon äärelle lempeän yinjoogaharjoituksen ja ihanan rentoutuksen saattelemina. Joogan jälkeen vietetään iltaa yhdessä tunnelmallisen savottakämpän pihapiirissä saunoen ja iltapalaa nauttien. Rönölän alkuperäinen savottasauna ja vanhaa kunnioittaen rakennettu savusauna hellivät saunojaa pehmeillä löylyillään ja saunomisen lomassa pääset myös pulahtamaan Luosujärven tyyniin vesiin. Tämän illan jäljiltä olo on varmasti kevyt ja rentoutunut.
Yin-jooga on rauhoittava ja tasapainottava harjoitus keholle ja mielelle. Tunnilla tehdään lempeitä ja rauhallisia asanoita, joissa viivytään noin 2-5 minuuttia. Samalla keskitytään omaan luonnolliseen hengitykseen ja aistitaan kehon ja mielen tuntemuksia. Pääset hiljentymään itsesi äärelle ja päästämään irti kehon ja mielen jännityksistä. Tunnin loppupuolella tehdään Savasana eli loppurentoutus, joka auttaa kehoa ja mieltä rentoutumaan kokonaisvaltaisesti ja päästämään irti kaikesta ylimääräisestä. Laskeudutaan syvään rentoutukseen Äiti Maan syleilyyn luonnon äänien saattelemina. Voit päästää irti harjoituksesta, vain olla ja rentoutua.

Tunti pidetään ulkona Rönölän upeassa järvenrantamiljöössä. Otathan mukaasi lämmintä vaatetta ja villasukat. Tuntiin on säävaraus. Sateen sattuessa tunti pidetään sisätiloissa.

Sunnuntai 19.9.

Even vintti | Mia Kataisto

Tunnin teemana on hurja Virabhadranasa soturitarina. Flowjooga tarkoittaa luonnollisen, virtaavan hengityksen ja liikkeen yhdistämistä. Tunti aloitetaan keskittymisharjoituksella, josta edetään erilaisiin soturisarjoihin. Tunti päättyy Savasanaan eli loppurentoutukseen.

Tanon talo | Camila Silva Verdugo
This Sunday Morning class will start gently, to wake up and prepare our body, mind and emotions for the day ahead, slowly building up into a soft paced movement, connecting to the energy of our inner warrior, to then wind down with a relaxing, grounding note.

Even vintti | Pilvi Ingebrigtsen

Sunnuntainen pötköttelyhetki nautinnollisen Yin joogan parissa. Tämän herkullisen harjoituksen avulla antaudumme täysin levon syleiltäväksi. Annamme hengityksen, mielen ja kehon toimintojen hidastua verkkaiseksi samalla kun aistimme terävöityvät. Levätessämme sallimme kuluneiden päivien kokemusten ja uuden opitun asettua meihin elävöittämään olemustamme. Syksyn lailla päästämme irti kaikesta mitä emme matkallamme enään tarvitse. Tunnilla vietämme pitkähköjä aikoja maan läheisyydessä lepoa edistävissä asennoissa musiikin säestämänä. Pukeuduthan lämpimästi tuntia varten.

Tanon talo | Misha Del Val

The session includes a brief introduction to meditation as a simple, reliable and profitable way to find ease, and a group meditation sit.

Even vintti | Miia Ritola & Saila Kurvinen

Kokoonnutaan päättämään viikonlopun mittainen matkamme yhteisellä rentoutuksella. Tunnin jälkeen on tarjolla teetä sekä pientä naposteltavaa, nostellaan kortteja ja rentoudutaan vielä hetki yhdessä ennen kotiinlähtöä.

Pysähdytään aluksi mantrameditaation äärelle, jossa pääset kokemaan kuinka oma äänesi parantaa sinua ja avaa sydäntäsi. Et tarvitse aiempaa kokemusta mantraamisesta tai laulamisesta. Meillä jokaisella on oma uniikki ääni (Naad), joka on osa tätä keho-, sielu-, mieli-kokonaisuutta jota olemme. Kuten joogaharjoituskin, oma ääni voi myös toimia siltana sinne oman sisäisen viisauden, sielun kuiskausten, äärelle.Tehdään lopuksi äänimaljoilla ohjattu rentoutus, jossa tiibetiläisten maljojen harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattelevat kehoa ja mieltä rentoutumiseen. Vaikutus perustuu äänen myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin: syvät äänet pääosin rentouttaa ja matalat äänet puolestaan rauhoittaa. Saat viettää rentoutuksen joogamatolla maaten tai istuen ja vastaanottaen maljojen luoman myötäväreilyn ja ääniaallot.

Äänimaljarentoutus on sinua varten luotu hetki, jolloin saat kääntyä hetkeksi sisäänpäin uuden, ainutlaatuisen kokemuksen äärelle nautiskelemaan äänimaljojen värähtelystä ja harmonisista äänistä. Saat olla halutessasi avoimesti läsnä ajatustesi, tuntemustesi, mielesi ja kehosi kanssa ja keskittyä tarkkailemaan tietoisemmin äänimaailman ja väreilyn vaikutuksia eri aisteissa: miltä kehossa tuntuu ja miltä äänimaailma kuulostaa? Sinulla on myös tilaisuus käpertyä omaan kuplaasi ja viettää rentoutus vastaanottaen myötäväreilyä ja äänimaailmaa antaen hengityksen virrata vapaana.

Huom: on olemassa äänimaljarentoutuksen vasta-aiheita eli kontraindikaatioita, jotka voivat estää osallistumisen ja niitä ovat: vakavat sydänsairaudet, sydämen tahdistin, verisuonitukokset, neurologiset sairaudet, keinonivel/metalli kehossa ja kuume/akuutti tulehdustila. Mikäli sinulla on jokin kontrista niin ota yhteyttä: [email protected].