AAVA

Jo vuosien ajan, irrallisina haaveina, mielessä on pyörinyt erilaisia ideoita tuntien ja kurssien vetämisestä, studiosta, terveellisen ruuan kahvilasta, myymälästä. Liikunta-alan koulutuksen aloitus puhtaasti mielenkiinnosta hyvinvointiin. Kavereiden kanssa käytyjä keskusteluja, kuinka olisi mukavaa saada tunturiin muitakin sisämahdollisuuksia liikkumiseen kuin vain koulun liikuntasali.

Yksittäiselle tilausasiakkaalle vedettyjä tunteja, joiden takia perustaa toiminimi. Mahdollisuus viikkotuntien vetämiseen asiakkaan tiloissa ja sitä varten ostetut lyhdyt. Hymähdys lyhtyjen ostolle ja sisustuksen suunnittelulle, koska omia tiloja ei ole. Aikaa kuluu, kausi kiiruhtaa. Ja sitten. Sitten ilmestyy tila, jossa tuon kaiken voisi todella toteuttaa.

Tässä ja nyt. Joogaa, raakakakkuja, mielenrauhaa ja afterski-jumppia rennosti suloisessa sekamelskassa. Solekko tulla ja olla.

ANU LAINE

Olen AAVAn omistaja, alun perin junantuoma insinööri ja nykyään enenevissä määrin tunturihippiäinen, joka painaa tukka putkella muualla, mutta rauhoittuu matolle. Joogan lisäksi tanssiminen, sukellus, luonnossa liikkuminen, juoksu sekä talvilajit ovat lähellä sydäntäni. Ohjaus- ja koulutustaustaa minulla on parinkymmenen vuoden ajalta monialaisesti; ammatillisesti korkeakoulumaailmasta sekä teollisuudesta ja harrastusten puolella varsinkin sukelluksesta sekä ryhmädynamiikan parista, vaikka löytyypä kokemusta mm. myös sirkustelusta ja tietysti myös joogasta ja muista ryhmäliikuntatunneista.

Lempeä, armollinen hathajooga rentoutuksineen on itselleni luontaisin laji joogata ja ohjata. Matto on minulle paikka, jossa unohdetaan tavoitteet ja suorituskeskeisyys, paikka jossa voi vain olla läsnä. Mielestäni tärkeintä on oppia kuuntelemaan omaa kehoaan ja löytää sen hetkinen paras, vaikka se sitten tarkoittaisi selällään makaamista koko tunnin ajan. Siksi toivon, että jokainen asiakas tulee joogatunneille omana itsenään ja ilman suorituspaineita. Maton ja sen rauhan vastapainoksi toki muilla tunneilla voidaankin sitten pistää vauhti päälle!

PT:nä haluan osaltani olla tukena kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rakentamisessa. Minulle yksittäistä supersaliohjelmaa tärkeämpää on auttaa asiakasta löytämään omat liikuntalajinsa sekä mielekäs kokonaisuus ja tasapaino liikkumisen, ruokailun ja arjen muiden osa-alueiden välillä lepoa unohtamatta.

LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS
2018- Liikunnan ammattitutkinto, SantaSport
2018- Liikuntalääketieteen perusopinnot, 30 op, Itä-Suomen yliopisto
2017 RYT200 Joogaopettaja, Costa Rica
2016 Dive Master, Costa Rica