Tunnit

Viikkotuntimme pyörivät ympäri vuoden, myös sesonkin välissä, kun kahvilamme on kiinni. Kaikki tuntimme sopivat niin aloittelijoille kuin enemmänkin jooganneille, normaalin liikuntakyvyn omaaville henkilöille. Liikkuvammat tunnit tehdään paljain varpain, hitaammille tunneille voit tulla vaikka villasukissa. Huomioithan, että studiollamme on tilava vessa vaatteiden vaihtoon, muttei erillistä pukuhuonetta. Studiolta löytyy käyttöön matot sekä joogatiilet ja -vyöt. Epidemian aikana suosittelemme mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan omat välineet, vähintäänkin pyyhkeen lainamaton suojaksi.

Tunnit toteutuvat aina, kun ilmoittautuneita on vähintäänkin kaksi. Toteutuville tunneille pystyy ilmoittautumaan vielä 15min ennen tuntia, jos paikkoja on vapaana. Järjestelmä ilmoittaa aina, kun tunti on täynnä. Mikäli aamutunneille ei ole tarpeeksi ilmoittautumisia edellisenä iltana klo 21 mennessä, lähettää varausjärjestelmä automaattisesti peruutusviestin. Iltapäivän ja illan tuntien vahvistus (sähköposti) tai mahdollinen peruutus (sähköposti ja tekstiviesti) tulee aina 3h ennen tunnin alkua.

Tunneille mukaan

  • Rennot vaatteet, joissa sinun on helppo ja mukava liikkua

  • Lämpöisempää vaatetta loppurentoutukseen

  • Vesipullo sekä nykyisessä tilanteessa vähintäänkin oma pyyhe lainamaton päälle

  • Halutessasi oma matto

VARAA TUNTI KALENTERISTA

Tuntikuvaukset

Lempeästi uuteen päivään herättelevää ja virkistävää flowjoogaa, jossa liikutaan asanasta (jooga-asento) toiseen kehon ja hengityksen liikkeen avulla. Tunti aloitetaan pehmeillä kehoa avaavilla liikkeillä, joista siirrytään aurinkotervehdysten kautta kohti lopputunnin kehoa ja mieltä palauttavia asanoita tehden. Tunnin loppua kohden rauhoitamme kehoa ja mieltä palauttavia asanoita tehden ja tunti päätetään loppurentoutukseen pohjoisen tunnelmissa.

Tule liikkumaan, rentoutumaan ja tekemään itselle kertakaikkisesti hyvää. Flowjoogassa liikutaan asanasta (jooga-asento) toiseen hengityksen rytmittämina liikesarjoina. Tunti aloitetaan kehoa lämmittävällä ja avaavalla liikkeellä, josta siirrytään pehmeästi dynaamisemman osuuden kautta kohti rentouttavia ja venyttäviä asanoita, joissa viivytään useamman hengityksen ajan. Tunti päättyy lempeään loppurentoutukseen joikujen saattelemana.

Vinyasa flow on dynaaminen joogatunti, jossa liikkeet etenevät hengityksen avulla virtaavina sarjoina. Liikkeet yhdistyvät välivinyasan eli väliliikkeen kautta. Tunnilla tehdyt jooga-asennot eli asanat vahvistavat lihaksia ja haastavat tasapainoa. Voit tehdä harjoituksesta voimakkaan tai hieman lempeämmän asentojen eri variaatioiden kautta. Tunnin päätteeksi laskeudutaan ottamaan harjoitus vastaan loppurentoutuksen avulla.

Laskeudutaan pehmeästi iltaan ja rauhoitutaan oman kehon äärelle tällä restoratiivisella tunnilla. Liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, kehon jännitystiloja purkaen. Aloitetaan tunti kevyillä lämmittävilla avauksilla sekä kierroilla ja siirrytään lempeästi kohti pitkiä, rentouttavia venytyksiä, joissa viivytään useiden hengitysten ajan apuvälineiden tukemina. Tunti päätetään lempeään loppurentoutukseen arktisten joikujen mukana.

Yinjooga on rauhallinen tunti, jossa asanoiden aikana on tavoitteena saada myös mieli rauhoittumaan. Harjoitus avaa lempeästi kehoa pitkien venytysten avullla, jolloin pyritään vaikuttamaan sidekudoksiin ja lihaskalvoihin. Asanoissa lihasten rentous on tärkeää, joten yhtenä osana harjoitusta on apuvälineiden, kuten joogatiilien, joogavöiden tai joogabolstereiden, käyttö. Jos olet viluinen, pue päälle lämmintä ja tule tunnille vaikka villasukissa!

”Lähde äänimatkalle Pohjoisen metsiiin, soille ja tuntureille. Matkaan, jolla koet vuodenaikojen vaihtelun keskiyön auringosta revontulten tanssiin, matkaan, jolla tunnet lumen narskunnan jalkojesi alla ja tunturituulen kasvoillasi.”
Alkuun rentoutetaan kehoa ja keskitytään hetkeen pehmeän liikkeen ja venyttelyn avulla, jonka jälkeen laskeudutaan varsinaiseen rentoutukseen ja äänimatkaan. Äänimatkan rentoutusosuus, n. 45 min, ollaan makuullaan. Studiolta löytyy tiilet ja viltit tukemaan asentoa, mutta voit halutessasi ottaa myös omia vilttejä ja/tai tyynyjä mukaan. Tässä rentoutuksessa voit kääriytyä juuri sellaiseksi kääröksi kuin haluat. Pukeuduthan lämpimästi ja nappaa halutessasi vaikka villasukatkin matkaan.

Suo itsellesi erilainen hemmotteluhetki ja tule nautiskelemaan kepeästi liikkuvasta flowjoogasta sekä pirskahtelevista kuplista tämän leikkisämmän harjoituksen lomassa!

Flowjoogassa liikutaan asanasta (jooga-asento) toiseen kehon ja hengityksen liikkeen avulla. Tunti aloitetaan pehmeillä kehoa avaavilla liikkeillä, joista siirrytään aurinkotervehdysten ja soturisarjojen kautta palauttavia asanoita tehden kohti tunnin päättävää rentoutusta.

Tällä tunnilla yhdistämme joogaan kuohuviinin, jonka kuplat, tuoksut ja maut nousevat esiin aivan erityisellä tavalla, kun keskitymme tietoisemmin myös harjoituksen mukana kulkevaan juomaan. Tunti sopii myös ensi kertaa joogaaville.

Hinta 25€, sis. tunnin sekä alkoholittoman tai normaalin kuohuviinin. Tunti ei sisälly normaaleihin viikko- tai alennuskorttitunteihin.

Pysähdytään hetkeksi rentoutumaan ja huoltamaan kehoa ja mieltä. Tunti aloitetaan pehmeillä, kehoa lämmittävillä ja avaavilla liikkeillä, joista siirrytään kohti palauttavia, rentouttavia venytyksiä. Tunti päätetään lyhyeen loppurentoutukseen. Sopii hyvin myös loppulämmittelyksi/palautukseksi ulkoilupäivän jäljiltä. Olet tervetullut tunnille vaikka suoraan ladulta tai rinteestä, kerrastoineen kaikkineen! 🙂

Syvävenyttelyllä huolletaan kehon tärkeimpiä eli syviä tukilihaksia pitkään, hartaasti ja palkitsevasti. Venytysasennot ovat varsin tutunnäköisiä, mutta tällä tunnilla ne viilataan teknisesti kohdilleen niin, että jokainen 3-5 min. kestoinen venytys ulottuu varmasti lihaksen syvimpiin kerroksiin asti kehoa ja niveliä rasittamatta.

Syvävenyttely mm. kiihdyttää aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita, vahvistaa kehon kannatusta ja parantaa ryhtiä, lisää liikkuvuutta, vapauttaa kehon jännitystiloja, lisää lihasten joustavuutta ja palautumiskykyä sekä lievittää stressiä.

Parhaat lääkkeet kirpaisevat, eikä syvävenyttelyssäkään helpolla pääse, mutta tunnin jälkifiilikset palkitsevat ja tähän voi jäädä jopa koukkuun! Jos sinulle on mahdollista, suosittelemme osallistumista koko 5 kerran ”kurssille” saadaksesi parhaan hyödyn tunnista.

HUOM, tämä retki tarjolla vain ruskalla sekä kevättalvella, päivän jo pidennyttyä.

Kiivetään tunturiin, puurajaan, josta näkyy pitkälle horisonttiin. Tunturinrinteen muodostelmat, rakkakivikko ja varvikko, luonno karuus ja kauneus samassa. Perille päästyämme liikutaan lempeästi, tietoisesti asanoita tehden ja hiljennytään, pysähdytään vähitellen itsen ja luonnon äärelle.

Retken ohjattu osuus, kesto noin 90 min, yhdistelee joogaa sekä meditaatio- ja mindfulnessharjoituksia, joiden päätteksi tehdään loppurentoutus sekä vietetään teehetki ennen paluuta studiolle.

Tapaaminen studiolla, josta lähdetään yhdessä matkaan. Kävelyä tulee n. 1km / suunta (nousumetrejä parisensataa). Noustessa tulee kuuma, joten varaathan mukaan tarpeeksi vettä sekä lisävaatetta paikoillaan olo huomioiden. Suosittelemme myös tukevia lenkkareita/vaelluskenkiä. Studiolta saat ulkomaton lainaan, voit toki ottaa oman maton mukaan lisäpehmikkeeksi. Varauduthan kuitenkin kantamaan itse lainamaton (ja viltin) retken ajan. Retkellä säävaraus: sateen sattuessa tehdään harjoitus studiolla. Huom: hinta 25 €

Aikuisen ja lapsen yhteinen hetki, jossa edetään mielikuvien ja tarinoiden kuljettamana. Tunneilla tehdään leikkimielinen alkulämmittely, helppoja jooga-asentoja eli asanoita sekä yhdessä että erikseen lapsen kanssa ja tunti lopetetaan rauhoittumalla loppurentoutukseen. Tunti sopii kaikille, eikä vaadi aiempaa kokemusta joogasta. Tärkeintä on nauttia yhdessä olemisesta ja tekemisestä. Lasten ikäsuositus: 5-vuotiaasta alkaen.

Hinnat

Osallistuminen yhdelle viikkotunnille, sis. lainamaton 17 €.

Erityiset tunnit, workshopit sekä retket 20/25 €, hinta mainitaan erikseen tuntikuvauksen yhteydessä.

Käy kaikille viikkotunneille, tuntivaraukset tehdään normaalisti varausjärjestelmän kautta. Voimassa: ostopäivästä seuraavan toukokuun 10. päivään asti. Kortti on henkilökohtainen.

Käy kaikille viikkotunneille, tuntivaraukset tehdään normaalisti varausjärjestelmän kautta. Voimassa: ostopäivästä seuraavan toukokuun 10. päivään asti (henkilökohtainen) tai 2 kk ostopäivästä (perhekunta). Kuntalaiskortilla tai staff-passilla hinta 120 €.

Maksutavat

VARAA TUNTI KALENTERISTA